nieuws

Nobelgala

Op zaterdag 17 november 2018 organiseert Childright en haar partners voor de derde keer het Nobelgala, in het Grand Amrath Kurhaus te Scheveningen.

De opbrengst van deze avond zal ook weer ten goede komen aan een groot aantal goede kinderprojecten/doelen in de diverse landen.

Ook stichting TOSANGANA zal hiervan deel uit maken en zal ruim vertegenwoordigd zijn op dit gala. Childright is opgericht in 1994 door 2 Nederlandse Nobel prijs winnaars : Prof. Jan Tinbergen en Prof. Simon van der Meer .

Childright wordt ondersteund met statements van meer dan 100 Nobel Prijs winnaars w.o. de Dalai Lama, Mandela, Desmond Tutu, Gorbachev , prof. 't Hooft en Prof Dr. Ben Feringa.

Nobelprijswinnaar Prof. Dr. Ben Feringa zal als ere gast aanwezig zijn.

John van den Heuvel (Childright Award 2016) zal de Childright Award 2018 samen met een cheque van € 10.000 euro voor een kinderproject uitreiken aan Prof Dr Feringa.

De avond wordt gepresenteerd door SBS6-presentatrice Airen Mylene en Marlayne Sahupala. Een aantal top artiesten zullen op deze avond optreden. Dit Gala beloofd zeker weer een fantastische (ook financieel) avond te worden.

Er worden foto en video registratie gemaakt en uiteraard zal de media/pers ook ter plaatste zijn.

Childright en hun motto: Ieder kind telt en samen zijn we sterk!


- Na 11 jaar Tosangana presenteert haar nieuw logo met betrekking tot haar werkzaamheden. Hierin houd ze aan haar oorspronkelijk ideeën: verbondheid, diversiteit en inclusiviteit. 

Paaqe II: Programme d'Appui pour l'Amélioration de la Qualité de l'enseignement, tweede deel) : 

PAAQE II = ondersteuning programma voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs deel II is gelanceerd op 16 oktober 2018. 

- Lobby and advocacy: vrouw, vrede en veiligheid in DRC: installatie van 1325 comités in 24 Gemeenten van Kinshasa


Vredessymposium 2017  

20 september 2017: stichting Tosangana werd gehuldigd als vredesheld

Tosangana traint leerkrachten in het actieve leren( kind in de les laten participeren). 

Voor duurzaame resultaten zijn inspecteurs hierbij betrokken. De grote nieuws is dat de ministerie van het onderwijs heeft besloten om de methodiek op te nemen in de curriculum. Ze zijn bereid om inspecteurs in te zetten voor de verspreiding ervan. PAAQE

Tosangana lobbyt voor de aanpassing en handhaving van de wetgeving.

Daardoor is ze betrokken geraakt bij het herzien van de National Actie Plan resolutie 1325 van DRC dat tussen maart-mei 2017 plaats vond.

Vervolgens is sinds mei 2017 besloten door de bourgmesters van de pilot Gemeenten in Kinshasa de familie code uit te zetten door deze structureel uit te leggen tijdens de huwelijkse ceremonie(burgelijke stand)

Vrouw, Vrede en Veiligheid

De lokale Media schreef over de innovatie mogelijk gemaakt door het project Mwanamke Amani na Usalama(vrouw, vrede en veiligheid)

Decennium van mensen met Afrikaanse afkomst

Afrikaan in Nederland


Welkom               Lopende projecten              Uw steun                  Contact                    Album                   Blog