NIEUWS

- Na 11 jaar Tosangana presenteert haar nieuw logo met betrekking tot haar werkzaamheden. Hierin houd ze aan haar oorspronkelijk ideeën: verbondheid, diversiteit en inclusiviteit. 

Paaqe(Programme d'Appui pour l'Amélioration de la Qualité de l'enseignement ) 

PAAQE = ondersteuning programma voor de verbetering van de kwaliteit in het onderwijs. Gehonoreerd en officieel opgenomen door de ministerie van onderwijs op 14 maart 2018.

- Lobby and advocacy: vrouw, vrede en veiligheid in DRC.

- Decennium van mensen met Afrikaanse afkomst. 

- Media   Media

Vredessymposium 2017  

20 september 2017: stichting Tosangana werd gehuldigd als vredesheld

Tosangana traint leerkrachten in het actieve leren( kind in de les laten participeren). 

Voor duurzaame resultaten zijn inspecteurs hierbij betrokken. De grote nieuws is dat de ministerie van het onderwijs heeft besloten om de methodiek op te nemen in de curriculum. Ze zijn bereid om inspecteurs in te zetten voor de verspreiding ervan. PAAQE

Tosangana lobbyt voor de aanpassing en handhaving van de wetgeving.

Daardoor is ze betrokken geraakt bij het herzien van de National Actie Plan resolutie 1325 van DRC dat tussen maart-mei 2017 plaats vond.

Vervolgens is sinds mei 2017 besloten door de bourgmesters van de pilot Gemeenten in Kinshasa de familie code uit te zetten door deze structureel uit te leggen tijdens de huwelijkse ceremonie(burgelijke stand)

Vrouw, Vrede en Veiligheid

De lokale Media schreef over de innovatie mogelijk gemaakt door het project Mwanamke Amani na Usalama(vrouw, vrede en veiligheid)

Decennium van mensen met Afrikaanse afkomst

Afrikaan in Nederland


Welkom               Lopende projecten              Uw steun                  Contact                    Album                   Blog