Onderwijs en informatie is de weg naar de ontwikkeling

Tosangana is op 10 februari 2006 opgericht. Juliènne, de oprichtster, heeft de organisatie opgezet ter ere van haar ouders. Haar ouders hebben in totaal 17 kinderen opgevoed, ook al waren sommige van deze kinderen niet hun eigen. Haar ouders hechtten veel waarde aan educatie; iedereen uit hun huishouden moest eerst afgestudeerd zijn voordat ze iets voor zichzelf zouden gaan ondernemen. Weinig kinderen in haar omgeving kregen deze kans.

Na het overlijden van haar moeder hebben de kinderen die door haar ouders opgevoed zijn Juliènne geholpen tijdens het rouwproces. Daarom wilde zij het werk van haar ouders voortzetten, maar kinderen in huis nemen was geen optie. Daarom is Juliènne in het onderwijs gegaan.

Als jonge vrouw heeft Juliènne haar scriptie over vrouwen en arbeid geschreven. De vragen die zij beschreef in haar scriptie, werden weinig gesteld, maar worden mede dankzij Tosangana nu aan de kaak gesteld. Zaken die aan bod kwamen in Juliènnes scriptie zijn onder andere de positie van vrouwen in de maatschappij en in het professionele leven. De conflictsituatie in Congo heeft het verlangen naar en de behoefte aan vrouwen emancipatie en de empowerment van vrouwen en meisjes in Congo versterkt, een doel waar Tosangana aan wil bijdragen.

Een van de andere missies van Tosangana is het verbeteren van de onderwijskwaliteit in de Democratische Republiek Congo, zodat meer kinderen daar de kansen kunnen krijgen die Juliènne ook gehad heeft.